Diadora; een schoenenmerk voor jou

Jij ziet eruit alsof je een nieuw paar schoenen kan gebruiken. Niet dat je huidige schoenen niet mooi zijn, geen zorgen, maar het is bijna de feestmaand en ik weet vrij zeker dat jij niet van plan was om jezelf te trakteren. Zie dit artikel dus als een reden om dat dit jaar wél te doen, maar ook om kennis te maken met een schoenenmerk wat wellicht toch wel helemaal in jouw straatje licht; Diadora. Er ligt namelijk een paar Diadora sneakers dames op jou te wachten. 

Diadora; de historie 

Het Italiaanse sport -en lifestylemerk werd in 1948 opgericht. De naam is afgeleid van het Griekse “dia-dora”, wat vrij vertaalt naar ‘het delen en geven van geschenken’. Dat is dan ook de filosofie achter het merk; bij alle schoenen die ze maken wordt vakmanschap en draagcomfort hoog in het vaandel gezet. In eerste instantie was het label gespecialiseerd in werkschoenen en bergschoenen; beide schoentypes waar veel vakmanschap bij komt kijken, omdat stevigheid een pre is. In de jaren zestig veranderde Diadora van koers en gingen ze sportkleding -en schoenen maken. Deze vielen zó in de smaak dat mensen de sneakers ook voor vrijetijdsgebruik gingen dragen. In de jaren nul werd er een nieuwe lijn geïntroduceerd: Diadora Heritage; een viering van de harmonie tussen sportkleding en mode. 

De formule 

Technisch zitten de schoenen goed in elkaar, draagcomfort staat voorop én het merk zet ook nog eens belang bij de betaalbaarheid van hun goederen. Ze willen namelijk dat in principe iedereen kan rondlopen in een paar Diadora sneakers (anders zou het woord waar de naam van afgeleid is ook grotendeels zijn kracht verliezen, natuurlijk). Maar zijn de ontwerpen dan ook nog een beetje mooi? Godzijdank is dat het geval, en is dat ook de voornaamste reden waarom ik dit artikel tik; de eigentijdse, retro-sneakers van Diadora zijn een aanwinst voor elke outfit. De sportieve sneakers, zeker van de Heritage-lijn, ogen heerlijk retro en nostalgisch en die ontwerpen gepaard met het felle kleurgebruik maakt het echte statement pieces. Nét even anders, dat is het fijne aan de sneakers. Ook maken ze graag gebruik van een look op het leer die er net ‘verwassen’ uitziet; om nog meer toe te voegen aan dat retro gevoel. 

 

Kortom, Diadora is een schoenenmerk voor jou, én jij mag jezelf dit najaar best trakteren. Dus, waar wacht je nog op?