Je tuin inrichten? Een stap voor stap gids!

Als je op het punt staat een nieuwe tuin in te richten, is dat waarschijnlijk omdat je je oude tuin wilt omtoveren of omdat je net bent verhuisd naar een nieuwe woning met een volkomen lege buitenruimte. Hoe dan ook, het wordt jouw persoonlijke paradijs en dat heb je verdiend. Een tuin die mooi, functioneel en uniek is, direct bij jouw leven en smaak past. Maar waar moet je beginnen?

Hier volgt de ultieme gids voor het stap voor stap inrichten van je nieuwe tuin.

Stap 1: Kies je tuinstijl

Je moet meteen beginnen met het kiezen van je tuinstijl. Wil je een klassieke tuin met een symmetrisch ontwerp of een modern, minimalistisch ontwerp? Of wil je iets meer natuurlijk, rustieks? Een goede tuinontwerper kan je helpen om een stijl te kiezen die bij jouw woning en de door jouw gewenste functies past.

Stap 2: Ontwerp je tuin

Je volgende stap is het ontwerpen van je tuin. Hier heb je twee opties: je kunt het zelf doen of een tuinontwerper inschakelen. Als je de voorkeur geeft aan het zelf doen, zijn er veel geweldige online hulpmiddelen en software voor tuinontwerp. Wil je liever professionele hulp, dan kun je een tuinontwerper inschakelen om je tuinontwerp te schetsen. Laat in dit ontwerp ook je meubels terugkomen, zoals loungesets, een lekkere stoel en die parasol, met parasolvoet, zodat je in de warme zomerdagen ook in de schaduw kan zitten. 

Stap 3: Sluit je tuin af met een hekwerk

Een hekwerk is een essentieel onderdeel van je tuinontwerp, omdat het privacy geeft en je tuin afschermt van de buitenwereld. Je kunt kiezen uit een breed scala aan opties, van metaal en hout tot hars en kunststof. Kies een hekwerk dat past bij de stijl van je tuin en bij je woning.

Stap 4: Plant je tuin

Uiteindelijk komt het erop aan je tuin te planten. Begin met het kiezen van de juiste planten voor het klimaat en de bodem van je tuin. Je kunt een tuinontwerper inschakelen om je te helpen bij het kiezen van de beste planten. Let op dat je kiest voor een badkamer, zodat je alle planten gemakkelijk kunt water geven.

Stap 5: Voeg de laatste accessoires toe

Accessoires zoals verlichting, meubels en decoraties kunnen je tuin een unieke identiteit geven. Kies accessoires die passen bij de stijl van je tuin en die je wensen ondersteunen. Als je een rustieke tuin hebt, kun je kiezen voor een picknicktafel of een hangmat. Als je een modern ontwerp hebt, kun je kiezen voor stijlvolle ledverlichting.